Další týden v Indii

22.11.2023 22:42

Největší událostí týdne po mém odjezdu je bezesporu znovuzrození Vickyho tatínka a další rodiny z Vickyho sousedství. Lidé z této rodiny v minulosti několikrát navštívili naše tamní shromáždění, ale až teď byli připraveni svůj život Ježíši odevzdat. Haleluja! Je to téměř sedm let od prvního nadpřirozeného setkání s Vickym a jeho následném znovuzrození. Krátce na to jsme začali u něj doma pořádat pravidelná shromáždění, kam přicházeli lidé ze sousedství, jeho kamarádi a příbuzní a postupně se všichni vydávali Ježíši. Vicky tenkrát nepracoval, ještě studoval, tak měl večery volné. Tehdy přijala Ježíše spolu se všemi dalšími i Vickyho maminka. Tatínek, ač nám dovolil mít u něj doma tato setkání, většinou odešel ven a zůstával ve své tradiční hinduistické víře. Jsme naprosto nadšení z tohoto průlomu, kdy se rozhodl učinit Ježíše Krista svým Pánem a Spasitelem. A na fotkách vidíte jeho radost :-) Sláva Bohu za zachráněné celé rodiny! 

V neděli manžel sloužil v církvi pastora Gabriela, kam už roky chodí mnoho lidí, které jsme vedli k Ježíši. Kázal o tom, jak se máme vztahovat ke všem těm věcem, které pro nás Pán připravil. Lidé byli nadšení a mocně požehnáni. Vicky s Mohanem si shromáždění také naplno užili. 

Během týdne se manžel opět setkal s Pratikem. Strávili spolu dlouhý čas na hotelovém pokoji, kdy se modlili a povídali o Božích věcech. Máme radost, jak Pratik touží stále více a více poznávat Ježíše a rozumět Bibli. Potom spolu ještě vyrazili na večeři, kde si Pratik znovu vychutnal maso :-)

Manžel se setkal i s dalšími lidmi (viz foto), kteří jsou již znovuzrozeni z našich předchozích cest a všude, kde se naskytla příležitost, předával evangelium a život proměňující Boží lásku.

S Pratikem

S Vickym a jeho kamarádem Tomem, který je také spasený

"český" šťavnatý a moc dobrý řízek, jako předkrm :-)

 

V církvi pastora Gabriela

Jedni z těch, které jsme vedli ke spasení a teď navštěvují tuto církev

Pastoři

Naše sestry (mezi nimi i Vickyho maminka) jdou z církve

Schůzka s Vickyho dřívější sousedkou, která před lety přijala Ježíše

Shromáždění u Vickyho

Vickyho tatínek se znovuzrodil

Tato rodina z Vickyho sousedství se vydává Ježíši

Znovuzrozená rodina

Ježíš je Pánem tohoto domu